Програма

Комплексът предлага на своите гости незабравими изживявания в близост до брега на морето. Тук ще изживеете прекрасни вечери под лунна светлина в близост до необятното Черно море. Избирайки атракционния комплекс за своята почивка на море, вие ще се завърнете към българските традиции посредством магическите български танци и обичаи, които са част от програмата на комплекса.

Музиката, танците и ритмите ще създадат вашето добро настроение. Традиционната българска музика е тази, която ще накара сърцето ви да забие учестено, а професионалните танцьори ще ви потопят в атмосферата на България и ще ви направят част от магията на танцa.

Най-атрактивната част от програмата на комплекса е Нестинарството. Това е мистериозен български танц, който ще ви върне назад в миналото – към корена на нашите предци. Нестинарството е специфичен ритуал, съществуващ от векове, при който танцьорите танцуват върху жарава. Когато нестинарите влизат в огъня, те изпадат в транс. Първоначално бърз, танцът се забавя постепенно. Днес той е „жив“ само в някои селища в България, но се пази все още и в курортите, а едно от местата, на които може да бъде видян, е атракционен комплекс Фламинго. Нестинарството е нещо много повече от танц. Това е магия, традиция, която се е съхранила през вековете.

Атракции

  • Български фолклор
  • Български танци
  • Български ансамбли
  • Ритуали и обичаи
  • Нестинарство